Hi! Welcome to my internet diary. Enjoy! Anne Merel

24 december 2005

38 Graden

Vandaag is het 38 graden buiten, ongelofelijk zo warm. Het lijkt Bangkok wel! De zon schijnt helaas niet echt, dus op het strand bakken is er niet bij vandaag. Gisteravond uit geweest met Lucinda en een vriendin van haar, Helen, hele leuke meid. Zijn wezen eten bij een heerlijk Thais restaurant en daarna nog even naar de kroeg. Ik dacht dat er in Sydney alleen maar mooie mensen rondliepen, maar in die kroeg van gisteren was dat wel anders..

Vanmiddag ga ik weer squashen en daarna naar Lucinda. Ik vier samen met haar en Helen kerst. Morgen gaan we naar het strand en dan bij mij eten. En dan zondag naar de paardenraces overdag en 's avonds in Randwick eten. Ben benieuwd! Toch wel raar dat ik met kerst niet bij mijn familie of in Nederland ben. Vorig jaar ben ik met kerst naar Nederland gevlogen, maar vanuit Australie is dat niet echt te doen.

Hele fijne kerstavond allemaal!

21 december 2005

Dagje strand en squash

Vanmiddag heerlijk naar het Coogee strand geweest samen met Laura!

Het was echt supermooi weer vandaag. Ben ook voor het eerst de zee in geweest. Wel een beetje koud, maar als je eenmaal door bent is het geweldig lekker.

Vanmorgen had ik op internet gereageerd op een baan en die jongen van het recruitment bureau belde meteen al op. Het is een baan die, zoals hij het beschreef, heel goed bij me past. Voor 3 maanden, locatie: Melbourne (!) en voor PwC, niet te geloven! Straks zit ik weer bij de oude club haha. Morgen heb ik een gesprek met ze op het kantoor in Sydney, dus ik ben heel benieuwd. Daarna nog een gesprek bij een bank in de stad. Dat klinkt ook heel erg leuk, dus wie weet...

Vanavond voor het eerst weer wezen squashen! Hele leuke Engelse jongen waarmee ik squash. Hij woont hier al 3 jaar en vertelde dat hij nog niet een keer terug is geweest naar huis. Dat is ook raar lijkt me. We zijn met squash ongeveer even goed, dus dat is mooi, ben nu alleen wel helemaal uitgeput! Ik hoop dat we volgende week weer gaan. Beetje sporten is wel nodig in dit land van mooie mensen :)

19 december 2005

Paardenraces

Afgelopen weekend een heel leuk weekend gehad. Vrijdag zou Lucinda komen eten, een Engels meisje dat ik ken vanuit het vliegtuig, maar ze was ziek. Toen 's avonds met m'n ene huisgenootje Karen zitten kletsen. Leuke meid! Jammer dat ze met kerst naar Canada gaat voor een paar weken. Zaterdag overdag met Laura en Michiel (Michiel ken ik nog van IBM Nederland) naar de paardenraces geweest op Royal Randwick.

Wat een geweldig gebeuren! Iedereen ziet er helemaal netjes uit, vrouwen vooral in mooie jurken en hoeden. Echt Engels. En er wordt heel veel gedronken, volgens mij is het daarom zo populair :) We hadden een deal dat als we zouden winnen, we een fles wijn zouden kopen. Michiel eindelijk wat gewonnen, maar verder dan een paar biertjes kwam het helaas niet. Het was echt superspannend, vooral als je wat geld heb ingezet en die paarden gaan rennen.

Zaterdagavond met Kyle (Australier die ken van mijn huizenjacht) en Lucinda gegeten en daarna met Kyle en mijn andere huisgenootje Melany naar het Coogee Bay Hotel (populaire kroeg hier aan het strand) en daarna na een feest bij King's Cross. Was een hele leuke avond. Aan het eind nog een Kebab gehaald en dan merk je echt dat je in het buitenland bent. Op het feest natuurlijk ook wel, maar op straat is het soms net alsof je in Engeland bent...iedereen beetje dronken, meiden met de meest sexy jurkjes en hoge hakken en ongelofelijk druk overal.

Zondag heerlijk dagje aan het strand gedaan. Mooie mensen overal, ik moet weer gauw naar de sportschool.

Maandag met Laura wat wezen shoppen en ook de recruiter weer aan de lijn gehad. Met dat ene bedrijf gaat het niet door. Tweede gesprek was echt heel stom verlopen en om daar permanent te gaan werken lijkt me niets. Nu ga ik donderdag naar een nieuwe klant, en grote bank hier in Australie...ben benieuwd.

Morgen ga ik voor het eerst weer squashen samen met een Engelse jongen Dean. Ik had op een sportforum een advertentie geplaatst wie er wilde squashen. Hij reageerde en schreef dat hij het al een tijdje doet in de stad, en nu gaan we dus morgenavond samen squashen.

Kerst is volgende week ook al. Het kerstgevoel ontbreekt een beetje bij mij dit jaar, maar dat komt vast door het mooie weer. Ik ga het vieren met Lucinda en een ander Engels meisje. Veel keus is er niet echt want iedereen is de stad uit. Wordt vast wel gezellig!