Hi! Welcome to my internet diary. Enjoy! Anne Merel

20 januari 2006

Regen regen

Hallo!

Het is alweer een tijdje sinds ik heb geschreven, maar er zijn niet echt veel spannende dingen gebeurd.. Wel ga ik elke dag lekker koffie drinken op m'n favo plekje in het park aan het strand:


(morning coffee)

Ik ben dus nog steeds op zoek naar werk, wat nu wel een beetje frustrerend begint te worden, maar ik moet gewoon wat meer geduld hebben wordt me verteld. Sinds vorige week zijn alle bedrijven hier weer open na de lange zomervakantie en alles begint net weer een beetje op te starten. De baan als consultant bij PricewaterhouseCoopers in Melbourne zag er veelbelovend uit. Zij wilden me graag hebben en stelden voor om me daar heen te vliegen om me te ontmoeten. Ik wilde uiteraard graag voor een dagje naar Melbourne, maar heb toch besloten om maar gewoon eerlijk te zeggen dat ik het niet echt zag zitten om nu al naar een andere plaats te verhuizen. Net nu ik een beetje begin te wennen in Sydney. Om dan meteen alweer ergens anders opnieuw te beginnen leek me geen goed plan. Ik had er wel heen kunnen vliegen, maar ik wist al zeker dat ik hier wilde blijven, dus dan maar beter om het meteen eerlijk te zeggen.
Toen nog bij Capgemini langs geweest vorige week, erg goed interview gehad, erg enthousiast allemaal, wil het niet dat ze nu geen mensen aannemen..Ik vraag me dan af: waarom willen ze me dan zo graag ontmoeten? Nu dus druk bezig met de recruiters waar ik sta ingeschreven dus we wachten het maar weer rustig af.


(ik aan de keukentafel)

Afgelopen weekend een heel leuk weekeinde gehad. Weekends in Coogee zijn eigenlijk altijd leuk. Zaterdagavond hadden we (Dani en ik) 2 feestjes om uit te kiezen, wat een luxe! maar zijn uiteindelijk naar de stad gegaan naar een bar "The Establishment". Daar ging mijn "oude" huisgenootje Fiona naar toe en ik vond het wel erg leuk om haar weer te zien. Om vervolgens toch weer te eindigen in de Beergarden van de Coogee Bay Hotel, die plaats lijkt zo langzamerhand wel onze achtertuin te worden :)

Ook heb ik eindelijk m'n buurman weer gezien. Ik ken hem van zijn feestje op oud en nieuw, toen ik samen met Jason was en we zijn muziek hoorde en we spontaan hebben aangebeld. Hij heeft heel lang jockeys getraind voor de grote paardenraces, heeft toen alles gewonnen, tot en met de Melbourne Cup aan toe. Ik heb altijd al weer willen paardrijden, dus dat komt mooi uit haha. Ik hoop echt dat hij me een keer uitnodigt om mee te gaan naar de races hier. Ik ben er al 1x geweest en het was geweldig. Kan me voorstellen dat het nog veel leuker is als je goede zitplaatsen hebt, wat champagne hier en daar en met mensen mee bent die er ook daadwerkelijk verstand van hebben.

Mijn andere huisgenootje uit Duitsland is ook weer terug van vakantie. Ik dacht in het begin dat ze wel aardig was, maar wat een freaked out B*#%*! Dani zei het meteen al en liet haar vanaf dag 1 gewoon links liggen. Ze is erg miserabel met werk en haar vriendje dus ik heb nog geprobeerd om vriendinnen met haar te worden, met haar te kletsen, maar dat lijkt een onmogelijke opgave. Ze heeft allemaal rare regeltjes, een soort stramine waarbij zij haar leven leidt. Zo moet de wc bril perse naar beneden en oh wee als je per ongeluk iets van haar plank pakt. Echt niet te geloven. En hoe ze de dingen dan zegt, die kan gewoon niet normaal communiceren. Een rasechte Duitser die wat losser zou moeten worden, maar dat zit er gewoon niet in, dus ik ga haar nu ook gewoon negeren, er zit niets anders op. Gelukkig maar dat ze over een maandje al vertrekt! En dan neem ik haar grote kamer beneden :) Good riddens at last!

Om nog maar even door te gaan met klagen...het regent hier verdorie al de hele week! Niet echt leuk als je overdag nog niet werkt en zo graag op het strand wilt liggen..Hopelijk wordt het dit weekend weer beter!

Vanavond zijn we naar de premiere geweest van de film "Memoires of a Geisha". Wauw, wat een mooie film! Die blijft me nog wel even bij. En ook zulke mooie muziek en prachtige beelden van Japan. In september gaat m'n vader voor een conferentie naar Japan, naar het zuidelijkste eiland Kyushu en de stad daar Fukuoka (de 8e stad van Japan). Ik ga hem dan opzoeken. Ik zag er al heel erg naar uit, maar na deze film nog een stuk meer! Op internet zag ik staan: "Fukuoka is most famous for: Hakata Mentaiko: - spicy fish eggs" dus dat kan nog leuk worden! Mmmm

Morgen ga ik een beetje shoppen. Alle vrouwen dragen hier jurkjes met uitgaan. Ik had al een hele mooie gekocht voor m'n verjaardag, maar die kan ik natuurlijk niet te vaak aan.. En dan 's avonds squashen met Dean en daarna wat drinken met een groepje meiden die ik ken van een internet forum hier. M'n vriendinnetje Helen is sinds maandag gaan reizen, en ik mis haar nu al. Dus het zou leuk zijn om weer wat nieuwe meiden te leren kennen. Ben benieuwd..!