Hi! Welcome to my internet diary. Enjoy! Anne Merel

02 januari 2006

Oud en Nieuw!


Gelukkig Nieuwjaar!!

Wow, na mijn verjaardag vrijdag ben ik zaterdag samen met Michiel, Laura en nog een paar naar de Botanical Gardens geweest om vanuit daar 's avonds naar het vuurwerk te kijken. Het park was bomvol mensen, ongelofelijk. De meeste mensen gaan al 's ochtends vroeg er naar toe om een goede plek te bemannen in het gras met uitzicht over de Harbour Bridge. Wij waren er rond 14:30 en het was al erg druk. In totaal zo'n 25.000 man. Drank mochten we niet meenemen, maar we hadden cola en tonic in de flessen gemixt, en dat was geen probleem. Om 21:00 was het kindervuurwerk en dat was al supermooi om te zien. Iedereen was helemaal in goede stemming overdag, dus ik dacht: nou als het twaalf uur is wordt iedereen helemaal gek hier. Toen was het eindelijk twaalf uur en ik had hoge verwachtingen, maar iedereen bleef zitten en niemand omhelste elkaar. Wij wel natuurlijk, maar de rest was echt supersaai. Het vuurwerk duurde maar 10 minuten, al was het wel geweldig om het een keer gezien te hebben. Het was helemaal super geweest om op een boot te zijn geweest, zo pal onder de brug, maar ja, we kennen niemand met een boot...











Na het vuurwerk zijn we nog wat in het park gebleven, champagne gedronken (vooral erg gelachen met Laura, zie foto) en daarna naar huis. Het hele park stroomde al meteen na twaalf uur leeg.. Onderweg naar de bus kwam ik nog iemand tegen die me een hele fles champagne gaf, zo aardig. Dus me and my bottle in de bus en toen mocht ik ook nog gratis mee. Toen ik uitstapte belde een vriend die naar het concert van Fatboyslim was geweest in Bondi en toen is hij met een andere vriend nog naar mij toe gekomen in Coogee. Hoorde we vanuit de tuin ineens muziek, dus wij er heen..hadden de buren een feestje en wij waren meer dan welkom. Allemaal leuke mensen, en toen bleek dat die jongen van het huis die dag op zijn boot naar het vuurwerk had gekeken en dat ik zeker mee had gekund! Aaah zo jammer dat ik hem dan net een dag te laat ontmoet!




Zondag was het hier 43 graden!!! Echt abnormaal. Samen met Dani ben ik toen naar vrienden van haar geweest die hier niet ver vandaan wonen. De hele dag een beetje in de tuin zitten luieren en kletsen. Toen 's avonds nog even naar het Coogee Bay hotel en daarna een beetje vroeg naar bed.

Vandaag was het gelukkig niet zo warm en er stond veel wind. Op het strand was het erg rustig want er was geen zon, dus ik ben daar gaan vliegeren. Helen was naar mij toegekomen en 's avonds zijn we met Dani naar paar vrienden geweest die ons hadden uitgenodigd voor het eten. Heerlijk gegeten en daarna nog even naar de Palace bar en naar huis.

Morgen ga ik kijken of ik een bankrekening kan openen. Beste is het om dat binnen de eerste 6 weken te doen, want dan heb je alleen je paspoort nodig. Ik hoop echt dat ik morgen iets hoor van de 2 banen waarop ik heb gereageerd. Een daarvan is in Melbourne, maar ik denk dat ik toch wel erg graag nog een tijdje in Sydney wil blijven. Ik heb het zo goed naar m'n zin!


Oja, ik heb de overige foto's van Australie op m'n foto-site gezet: Foto's Australie

01 januari 2006

Verjaardag


Afgelopen donderdag samen met een vriend van Dani, Richard, wezen kiten met m'n nieuwe kite, was echt supergaaf. Die kite gaat gewoon de lucht in als je er lichtjes aan trekt. Floep en hij vliegt al. Dat is wel erg handig, kan ik nu ook gewoon alleen gaan vliegeren! Hier in Coogee was er niet genoeg wind, en toen we nog even langs de kite-shop waren gelopen, sprak ik met een jongen en die zei dat we het beste naar Malabar Beach konden gaan. Wij op de motor daarheen. Lachen! Richard had ook een vlieger mee, maar die wilde helemaal niet de lucht in. Ik ben echt blij met die van mij. Er zit een hele mooie bar aan om hem goed te kunnen sturen. Ben van plan om veel te gaan oefenen, want dan kan ik met surf les beginnen!

Dani en ik zijn samen met ons huisgenootje Melany naar een joods feest geweest 's avonds, Chanuka, dat is het lichtfeest en duurt 8 dagen. We hadden thuis ook al 8 dagen kaarsjes gebrand. Was echt een beetje bizarre avond tussen de hele joodse gemeenschap uit Sydney. Niet echt een succes.. Beetje vreemde types allemaal. Er is ook nog een foto van ons gemaakt, dus volgende week staan we in de Joodse krant!

En toen vrijdag was ik jarig! Wow, dat was echt een leuke dag. Die avond ervoor om 12 uur kreeg ik al emails en telefoon uit Nederland. Super was dat!! 's Ochtends lag er al een briefje van Dani donderdag had ik al 2 kaarten gehad met de post. Na ontbijt kwam Helen naar mij en hebben we heel decadent geluncht in Randwick. Toen snel naar de spa en daarna nog een nieuwe jurk gekocht voor 's avonds samen met een mooie ketting. 's Avonds heerlijk uiteten geweest met m'n huisgenootjes, Michiel en Laura natuurlijk, Helen (nieuwe vriendin uit Engeland) en een Amerikaan die ik ken uit Coogee. Hadden m'n huisgenootjes helemaal een taart voor me klaar als toetje, met kaarsjes en al, zo lief! Heb 2 hele mooie kettingen gehad, een pen, een grote doos chocola (macademia nuts), een hele mooie armband van Helen, wijn en allemaal kaarten. Was helemaal top!


Uiteten in Barzura op Coogee Beach


Helen en ik


Michiel, Melany en Laura

's Avonds na het eten kwam mijn squash buddy Dean ook nog even langs met een vriend, dus toen toch maar weer de kroeg in gegaan, we kunnen het gewoon niet laten geloof ik :)