Hi! Welcome to my internet diary. Enjoy! Anne Merel

12 februari 2006

Interviews

Het is alweer half februari! Wow, wat gaat de tijd snel. Het is alsof ik nog maar net weg ben uit Nederland..
Sydney is nog altijd geweldig. En Coogee ook. Het weer is nog altijd super, soms wel een beetje regen, maar genoeg zon voor het strand. Ik had laatst en advocado pit geplant, en nu het af en toe regent, komt er ineens een hele plant uit de pot...



Heb ook eindelijk weer een beetje meer geluk met het vinden van werk. Alle bedrijven beginnen weer met projecten..eindelijk!! Zo'n 2 weken geleden zag ik het echt niet meer zitten. Ik dacht: ik vind hier nooit werk wat ik leuk vind en dan sta ik straks ergens achter een sleezy bar te serveren. Oh nee!! De recruiters hier hadden al gezegd dat het in februari weer druk wordt, en gelukkig is dat inderdaad het geval. Bij 1 bedrijf heb ik al 3 interviews gedaan. Vandaag was het derde interview en nu heb ik morgen het laatste gesprek met een van de partners. Dan hoor ik begin volgende week of ik ben aangenomen. Als dat zo is (fingers crossed!) dan ga ik werken voor een klant die een beetje buiten de stad ligt, dus dan hoop ik dat ik genoeg ga verdienen voor een auto. Kan ik in het weekend lekker gaan toeren!

Morgen ga ik ook langs bij een nieuwe recruiter Hays en komende woensdag heb ik nog een gesprek bij een ander consultancy bedrijf. Deze week ben ik ook op bezoek geweest bij Organon Australie. Ik heb een paar jaar geleden een lang project voor hun gedaan in Oss en daarna nog voor korte tijd in Rusland. Nu blijkt dat ze net met dat internationale project starten in Sydney, zo toevallig. Maar de rol die ze voor me hadden is niet echt interessant. Dat zeiden ze meteen zelf al nadat ik binnen kwam...ik denk dan: wat doe ik hier in de middle of nowhere na 2 uur met de bus, maar goed. Toen boden ze me ineens zelf aan om me met een taxi terug naar Coogee te rijden, dus dat was wel fijn. Had het heel leuk gevonden om weer voor hun te werken, maar wat ze hadden is echt niet mijn ding.

Heb ondertussen al weer erg veel gesquashed en ben ook al naar de tennisbaan geweest. Die staat naast het huis, dus das mooi dichtbij. Daar hebben ze op maandagavond social tennis en dan kun je gewoon langskomen en dan speel je tussen 7 -10 uur 1,5 uur tennis met allemaal verschillende mensen. Ik heb ook eindelijk een squash racket gekocht en ook maar meteen een nieuwe outfit en nieuwe sportschoenen. Squashen op mijn oude puma's ging echt niet langer..

Vorige week was ik met een nieuwe vriendin, Ellen, naar het aquarium. Ik ken haar uit de bus. Ze hoorde me praten aan de telefoon en hoorde mijn Nederlandse accent en toen bleek zij ook Nederlands, zo grappig. Ik was 2 jaar geleden al een keer in het aquarium geweest, maar ook dit keer was het geweldig mooi. Al die vissen en het koraal. En je hebt een soort tunnel waar je doorheen loopt, en dan zwemmen de haaien en manta's boven je hoofd voorbij. Alle foto's zijn helaas mislukt. Toen ik thuiskwam was er iets mis met m'n kaart en toen was alles weg. Wel nog 1 foto van vorig weekend samen met Ellen en een paar andere meiden (let niet op die gozer in de achtergrond, die hoort er niet bij)



Ik heb besloten dat ik ga verhuizen zodra ik een baan heb. Het huis is heerlijk om in te wonen, en Coogee ook, maar de Joodse familie waarvan de dochter hier woont is echt een beetje raar. De rest van de familie hebben allemaal een sleutel en lopen gewoon binnen als ze daar zin in hebben. Ook hebben ze hier elke 2 weken Joods eten met de hele family en dan voelt het net alsof ik niet naar huis kan 's avonds. En dan alle regeltjes die alleen maar voor mij en Dani schijnen te gelden om maar helemaal niet op te schrijven wat ze allemaal tegen de buurvrouw durven zeggen, terwijl zij de liefste vrouw is die ik heb ontmoet. Vorige week hadden we ineens een hond op bezoek, stinkbeest. En die blijft dan zomaar 3 nachten logeren omdat een van de dochters geen tijd voor hem heeft. Nou ja, zo kan ik nog wel heel lang door gaan maar dat heeft natuurlijk geen zin. De familie denkt dat ze alles bij het rechte eind hebben en dat hoe zij leven de beste manier ter wereld is, dus er valt simpelweg niets tegen te beginnen. En het rare is, zodra je weet dat je gaat verhuizen wil je eigenlijk zo snel mogelijk weg...

Ik ben ook weer veel op stap geweest de laatste tijd..Ik geef volgens mij veels te veel geld uit hier, durf niet naar m'n bankrekening te kijken dus doe dat ook maar niet :) Ga veel uit met Fiona en Melody. Fiona woonde hier nog 1 week sinds ik kwam, maar had toen al een nieuw huis gevonden in Bronte. Mel is weer een goede vriendin van haar en met die meiden op stap is geweldig! Foto is van afgelopen weekend in Paddington



Met Valentijnsdag was Helen bij mij op bezoek voor een paar dagen. Ze was net terug van een haar tour langs de Oostkust. In de stad hadden ze een groot single feest georganiseerd en een vriend van me, Kyle, was daar al heen met een paar vrienden. Feest was super leuk. Helen had hele leuke foto's gemaakt, maar is onderweg voor de 2e keer haar camera verloren. Such a Tart!

Zaterdag gaan we met een hele groep naar de paardenraces. Dus dat was een goed excuus om vandaag na het interview op zoek te gaan naar een nieuwe jurk. Ik heb een hele mooie gevonden met rode bloemetjes bij Myer, een soort Bijenkorf. Toen liep ik ook zomaar tegen bijpassende hakken aan in dezelfde kleur, dus die heb ook maar aangeschaft. Volgens mij heb ik onderhand ook al een paar nieuwe koffers nodig met al die nieuwe spulletjes, maar ach..dat zien we dan wel weer.

Op de tennisbaan afgelopen dinsdag zag ik ineens een fan staan in de hoek van de baan. Helemaal vies, maar hij deed het nog wel. Die staat nu helemaal schoon gemaakt in m'n kamertje. Pff, eindelijk wat frisse lucht 's nachts. En toen vond Oliver (Franse jongen waarmee ik tennis) ook nog een racket, en die mocht ik hebben want hij had er al een. Waar laat ik al die spullen?

Het grote nadeel aan dit land zijn de kakkerlakken. In Azie was het erg, maar het lijkt hier nog veel erger. Ze zitten echt overal. In Bangkok had ik ze nooit in huis, maar hier zie je er om de dag wel eentje binnen. Gisteren stond ik 's avonds in de tuin, ben daarna naar boven gelopen en kwam er pas in de badkmaer achter dat er een "super-roach" over m'n arm liep. Gatver. Die heb ik toen maar opgesloten in de badkamer. Liever daar dan dat hij 's nachts bij mij naar binnen loopt. Soms lig ik 's nachts en bed en als ik dan wat hoor denk ik meteen dat er een kakkerlak zit. Ik probeer er aan te wennen, maar die beesten zijn zo groot! En als je ze probeert te sprayen, dan liggen ze nog een uur of wat levend op hun rug, voordat ze langzaam niet meer bewegen. Dat is natuurlijk ook niet echt een prettig gezicht dus vanaf nu laat ik ze maar gewoon zitten.

Morgen weer vroeg op en mezelf klaarstomen voor het vierde interview..ik hoop echt dat dit iets wordt! Volgende week meer...
xx